A receptek elkészítéséhez az Ariete 189 Party Time fánk sütőt ajánljuk. A termék megtekintéséhez kattintson ide!
Fánk (alaprecept)
Hozzávalók:
- 5 g sütőpor
- 90 ml langyos tej
- 20 g puha vaj
- 200 g liszt
- 25 g cukor
- 1 db szobahőmérsékletű tojás
- só
Elkészítés:
Elektromos turmixgép segítségével keverje össze a hozzávalókat egy nagy tálban, amíg sima tésztát kap.
Kapcsolja be a Party Time fánk sütőt, várja meg, míg a zöld fény kialszik, jelezve, hogy a készülék elérte a megfelelő hőmérsékletet, és kanállal vagy habzsákkal töltse fel a formákat, majdnem teljesen. Zárja le a fedelet, és süsse 5-6 percig, amíg a tészta felemelkedik és teljesen átsül.
Díszítse cukor vagy csokoládémázzal!
Sütési idő: kb. 5-6 perc
Jó étvágyat!
Fánk (variációk)
Hozzávalók:
Kövesse az alaprecept leírását, amely a következőképpen változtatható:
- csokoládés fánkhoz: adjon hozzá 50 g kakaóport és a lisztet csökkentse 170 g-ra
- kókuszos fánkhoz: adjon hozzá 50 g kókuszreszeléket és a lisztet csökkentse 150 g-ra
- mogyorós fánkhoz: adjon hozzá 50 g őrölt mogyorót
- csokoládédarabkás fánkhoz: adjon hozzá 50 g csokoládé chipset
Jó étvágyat!
Máz és ganázs
Ha elkészültek a fánkok, díszítse fel őket!
Nem csak finomabbak lesznek, de még vonzóbbak és ellenállhatatlanabbak is! Különböző krémtöltelékek és díszítések használhatók. Íme, néhány ezek közül:
- színes máz: 90 g cukormáz, 1 evőkanál tej, ételszínezék
- csokoládés máz: 90 g cukormáz, 10 g átszitált kakaópor, 2 evőkanál tej
Elkészítés: elektromos habverővel keverje össze a hozzávalókat, amíg sűrű krémmé válik (ha szükséges, adjon hozzá még tejet, a megfelelő állag eléréséig). Mártsa a fánkot a mázba, hogy befedje a tetejét. Szórja meg rengeteg cukorkával, kókusz- vagy egyéb reszelékkel.
Csokoládés ganázs
Hozzávalók:
- 100 g csokoládé
- 100 g tejszín
Elkészítés:
Olvassza fel gőz felett a csokoládét, majd nagyon lassan öntse a tejszínhez, és habverővel keverje össze. Legalább fél órán át hagyja hűlni, mielőtt belemártja a fánkok tetejét.
Szórja meg rengeteg cukorkával, kókusz- vagy egyéb reszelékkel.
Vajas sütemény (teához)
Hozzávalók:
- 110 g puha vaj
- 100 g liszt
- 30 g darált mandula
- 15 g cukormáz
- 15 g tojásfehérje
- csipetnyi só
Elkészítés:
Keverje össze a lisztet, a mandulát, a sót és a cukrot, majd adja hozzá a vajat. Elektromos habverővel habosítsa, majd adja hozzá a tojásfehérjét.
Kapcsolja be a Party Time fánk sütőt, várja meg, míg a zöld fény kialszik, jelezve, hogy a készülék elérte a megfelelő hőmérsékletet, és kanállal vagy habzsákkal töltse fel a formákat, majdnem teljesen. Zárja le a fedelet, és süsse 5-6 percig, amíg a tészta felemelkedik és teljesen átsül.
Hagyja teljesen lehűlni, mielőtt tálalja. A délutáni tea tökéletes kísérője lehet!
Jó étvágyat!
Kávésütemény
Hozzávalók:
- 85 g puha vaj
- 100 g liszt
- 35 g cukor
- 10 g instant kávépor
- 10 g édesítés nélküli kakaópor
- élesztő
- csipetnyi só
Elkészítés:
Elektromos habverővel keverje habosra a vajat, és a cukrot, majd adja hozzá a kávét, a kakaóport, a sót, a lisztet és az élesztőt.
Kapcsolja be a Party Time fánk sütőt, várja meg, míg a zöld fény kialszik, jelezve, hogy a készülék elérte a megfelelő hőmérsékletet, és kanállal vagy habzsákkal töltse fel a formákat, majdnem teljesen. Zárja le a fedelet, és süsse 5-6 percig, amíg a tészta felemelkedik és teljesen átsül.
Hagyja teljesen lehűlni, mielőtt tálalja!
Jó étvágyat!